Laatste periode examenkandidaten

Klik hier

 

Rooster CSE BBL + KBL

 

Rooster CSE GL

Het Hanze College, ondernemend met mbo en mavo.

 

Wil je tijdens je middelbare schooltijd echt uitvinden in welke sector of anders gezegd in wat voor beroep je later wilt gaan werken, dan krijg je op het Hanze College alle kansen om tijdens je opleiding te ervaren wat het werk later inhoudt.

In de theorielokalen krijg je les net als op iedere andere school in vakken als Nederlands, Engels, Duits, Wiskunde Natuurkunde Biologie, Economie enz. Wil je de nadruk leggen op deze vakken, dan kun je de mavo-leerroute volgen. Op het Hanze College doe je daar altijd van leerjaar 1 tm 4 ook praktijkvakken bij. In de praktijkvakken ervaar je de toekomstige werkzaamheden.

Juist op de leerpleinen en met de praktijkvakken kun je uitvinden welke werkzaamheden bij jou passen en ervaar je wat het werk in een beroep inhoudt. Wil je veel meer van de praktijk weten en dat combineren met het op een mavo-niveau leren, dan kun je ook een beroepsgerichte leerweg volgen, de kader-route.

Heb je wat meer hulp nodig bij het leren, wil je zoveel mogelijk les krijgen in de praktijkvakken of heb je wat extra aandacht nodig bij de theorievakken, dan kun je ook kiezen voor de basis-route. In het mbo maak  je dan een passende keuze voor een afsluitende beroepsopleiding met wat minder theorie en wat meer praktijk.

Wil je een indruk krijgen van de leermogelijkheden op het Hanze College en van de moderne leerpleinen, dan kun je via onderstaande filmpjes al een keer "in de school" kijken.

Klik hier voor de sector Techniek

Klik hier voor de sector Zorg en Welzijn en de sector Economie.

Hanze College, doen!

Ouders aan het woord

"Voor veel leer- en schoolplezier gaat mijn zoon met het Hanze College aan de zwier. Dankzij school zien we het weer zonnig in en gaat onze zoon het maken".

 

Het Hanze College kent een ouderteam en een ouder-denk-tank. De ouders die daarin regelmatig met de docenten en de schoolleiding overleggen en klankborden, hebben aangegeven dat ze behoefte hebben "hun verhaal" te doen. Met name de ervaring met hun kind op onze school en het verkeerde beeld vooraf,  zijn uitgebreid besproken.  Op de doe-informatieavonden van 28 en 30 januari 2014  zijn deze ouders aanwezig om vragen van belangstellende ouders en leerlingen te beantwoorden.

Klik hier voor meer reacties van ouders.