Chinouk de Jong is door naar het Nationale Jeugddebat

Het Hanze College in Oosterhout, school voor VMBO/MAVO, heeft dinsdag 24 november jongstleden mee gedaan aan het Provinciale Jeugddebat dat door de NJR werd georganiseerd. Zestig jongeren vanuit de hele provincie deden mee aan een debat waarin ze in gesprek gingen met Statenleden van de provincie om hen te overtuigen van de ideeën die de jongeren hadden bedacht. Doel was de ideeën over te laten nemen door de Statenleden en zo de provincie een beetje beter te maken voor jongeren.

>> Lees verder

Overzicht Open Dagen schooljaar 2015 – 2016

Klik hier voor een overzicht van de open dagen van ROC West-Brabant, De Rooi Pannen en ROC Tilburg

Projecten “Beleef de techniek” op het Hanze College

 

In de regio Oosterhout-Dongen-Raamsdonksveer-Geertruidenberg-Rijen nemen dit jaar 50 groepen (7)8 op het Hanze College in Oosterhout deel aan het project "Beleef de techniek". Op een vrijdagmiddag bouwen ze met de klas een huis, plaatsen een wastafel, monteren een deurbel en zorgen voor een feestelijke verlichting van hun kamer of bouwen een nieuwe skelter. De opdrachten worden uitgevoerd op de werkplekken van de moderne techniekpleinen van het Hanze College.

Doel is deze leerlingen van groep 8 kennis te laten maken met Techniek  en als je hiervoor kiest na het VMBO te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Het project wordt mogelijk gemaakt door "De Vrienden van het Hanze College" een bedrijvenstichting, die op deze manier wil meewerken aan een juiste beeldvorming van deze sector. Het Hanze College verzorgt voor het VMBO/MAVO in alle leerroutes opleidingen in de techniek. Je maakt er een start, oriënteert je in de sector en in de bedrijven en maakt er een bewuste keuze voor de afronding van de opleiding in het MBO.

Voor deze projecten kunnen de basisscholen inschrijven in de maand mei, zodat in de planning van het opvolgende schooljaar er ruimte is op de leerpleinen van de school.

Wilt u meer informatie, wilt u in de toekomst ook met de klas een keer deelnemen,  neem dan contact op met de school (0162-453581) of mail naar info@hanze-college.nl

Klik hier voor enkele foto's.