Rooster examen

Klik hier voor examenrooster BBL en KBL

Klik hier voor examenrooster GL 

GALA

Klik hier voor de uitnodiging voor het GALA voor de vierdejaars!

28 mei 2015, Actiedag Alpe díHuzes Hanze College

We kennen allemaal wel de verhalen over kanker. Als je er zelf of als je familie er mee te maken krijgt, verandert er van alles. Niets is meer hetzelfde...

Eén van onze docenten, dhr. Leo van Oosterhout, heeft dit van dichtbij ervaren. Om die reden gaat hij samen met zijn familie op 4 juni 2015 meedoen aan Alpe d'HuZes. Onder het motto ‘opgeven is geen optie' beklimmen zij op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d'Huez in de Alpen in Frankrijk.

Voor meer informatie over de Alpe d'HuZes  zie: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/

 

De leerlingen van het Hanze College hebben met kleine initiatieven al rond de Kerst een startbedrag van 555 euro opgehaald. Op 28 mei a.s. willen we tijdens een sportieve dag, die in het teken staat  van sport en gezondheid, met een sponsoractie Leo nog een flink stuk de berg op helpen.

 

Iedere leerling krijgt een sponsorkaart. Het is niet de bedoeling dat kinderen langs deuren gaan leuren. Het is de bedoeling dat ze bij familie en bekenden een bedrag  vragen om zo gesponsord aan de sportieve dag deel te nemen. Op 28 mei a.s. zijn er groeps/klassenactiviteiten en worden individuele prestaties geleverd.  Als ouder controleert u het totaalbedrag dat de leerling inlevert op school. De mentor geeft de sponsorkaart weer afgetekend voor het totaal-ingeleverde-bedrag mee terug ter controle.

Voor de volledige brief die naar ouders en leerlingen is verzonden klik hier.

 

 

Peter van Beek, directeur.

Open avonden enorm druk bezocht

 

De doe-informatieavonden zijn in januari erg goed bezocht. De leerlingen die met hun ouders hadden ingeschreven, gingen op deze avonden op reis met het Hanze College en konden aan het werk op o.a. de leerpleinen, in de gymzalen en in het technologielokaal. De ouders werden voorgelicht, maakten kennis met mentoren van het eerste leerjaar en zagen hun kinderen aan het werk op de pleinen.

Voor een eerste foto-impressie kunt u kijken in het "Fotoalbum" linksonder op de website van het Hanze College.

Veel vraag naar de kenmerken van onze mavo

Op het Hanze College kun je naast de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg ook de mavo volgen. Je krijgt dan altijd naast de theorielessen ook praktijkvakken. Dat maakt de mavo op het Hanze College zo bijzonder. Klik hieronder voor meer informatie.

>> Lees verder

Ouders aan het woord

 

"Voor veel leer- en schoolplezier gaat mijn zoon met het Hanze College aan de zwier. Dankzij school zien we het weer zonnig in en gaat onze zoon het maken".

 

Het Hanze College kent een ouderteam en een ouder-denk-tank. De ouders die daarin regelmatig met de docenten en de schoolleiding overleggen en klankborden, hebben aangegeven dat ze behoefte hebben "hun verhaal" te doen. Met name de ervaring met hun kind op onze school en het verkeerde beeld vooraf,  zijn uitgebreid besproken.  Op de doe-informatieavonden van 27 en 29 januari 2015  waren ook onze  ouders aanwezig om vragen van belangstellende ouders en leerlingen te beantwoorden.

Klik hier voor meer reacties van ouders.

Alpe d'HuZes

Lees hier meer over de "Goede Doel-actie" van het Hanze College