Weer meer aanmeldingen!

 

Voor de vierde keer achter elkaar melden er meer kinderen aan voor het eerste leerjaar.

Na twee aanmeldavonden hebben zich 126 leerlingen (21 meer dan vorig jaar) ingeschreven voor het nieuwe schooljaar. Er wordt de laatste jaren weer opvallend veel gekozen voor het Hanze College. De aantallen van de afgelopen jaren ( 77 - 85 - 105) lieten al een stijging zien. Op de vraag waarom leerlingen zich kwamen aanmelden, gaven ze zelf aan: "Ik vind de techniek leuk; op de doe-avonden vond ik het al leuk hier; ik wil ook iets met mijn handen doen; de sportklas lijkt me leuk; het is hier niet zo groot; ik vond het met de klas heel leuk in de keuken; mijn broer/zus zit hier al en ik ken de school al; het lijkt me gewoon een heel leuke school".

Open avonden enorm druk bezocht

 

De doe-informatieavonden zijn in januari erg goed bezocht. De leerlingen die met hun ouders hadden ingeschreven, gingen op deze avonden op reis met het Hanze College en konden aan het werk op o.a. de leerpleinen, in de gymzalen en in het technologielokaal. De ouders werden voorgelicht, maakten kennis met mentoren van het eerste leerjaar en zagen hun kinderen aan het werk op de pleinen.

Voor een eerste foto-impressie kunt u kijken in het "Fotoalbum" linksonder op de website van het Hanze College.

Veel vraag naar de kenmerken van onze mavo

Op het Hanze College kun je naast de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg ook de mavo volgen. Je krijgt dan altijd naast de theorielessen ook praktijkvakken. Dat maakt de mavo op het Hanze College zo bijzonder. Klik hieronder voor meer informatie.

>> Lees verder

Ouders aan het woord

 

"Voor veel leer- en schoolplezier gaat mijn zoon met het Hanze College aan de zwier. Dankzij school zien we het weer zonnig in en gaat onze zoon het maken".

 

Het Hanze College kent een ouderteam en een ouder-denk-tank. De ouders die daarin regelmatig met de docenten en de schoolleiding overleggen en klankborden, hebben aangegeven dat ze behoefte hebben "hun verhaal" te doen. Met name de ervaring met hun kind op onze school en het verkeerde beeld vooraf,  zijn uitgebreid besproken.  Op de doe-informatieavonden van 27 en 29 januari 2015  waren ook onze  ouders aanwezig om vragen van belangstellende ouders en leerlingen te beantwoorden.

Klik hier voor meer reacties van ouders.

Alpe d'HuZes

Lees hier meer over de "Goede Doel-actie" van het Hanze College